Katso villikarhuja livenä – Lähetys käynnissä nyt!

11 heinäkuuta 2019

Suomen luonnossa eläviä villikarhuja on voinut katsella suorassa lähetyksessä keskiviikkoillasta 10.7.2019  alkaen. Mikäli karhut eivät uteliaisuuttaan hajota erikoiskameraa, videokuvausta jatketaan lauantain 13.7. aamupäivään saakka. Koskaan aikaisemmin maailmassa ei ole nähty kolme vuorokautta kestävää karhu-livestriimausta!

YouTubesta katsottavissa oleva lähetys tulee Markku Materon isännöimältä karhunkatselupaikalta läheltä Venäjän rajaa. Matero vie karhuille ruokaa päivittäin hiukan ennen iltaseitsemää. Yleensä paikalla käyvät ensiksi syömässä isot urokset, ja vasta niiden jälkeen aterioivat naaraat ja pennut. Live-kamerassa näkyykin eniten liikettä illan ruokailusta aamukuuteen saakka.


Lähetyksessä on nähty jo uroskarhujen lisäksi myös pentuja. Markku Matero vihjaisi  radiohaastattelussa, että torstai-iltana 11.7. karhuliveä kannattaa tarkkailla erityisesti  puoli kahdeksan aikoihin.

Nykyään karhukannan kooksi arvioidaan 2100 – 2250 yksilöä. Karhuja on liki koko maassa, mutta tiheimmillään kanta on itärajan tuntumassa. Karhu on yksineläjä ja liikkeellä enimmäkseen öisin ja iltahämärissä.

Missä Ohto synnytelty,
Mesikämmen käännytelty?
Luona kuun, tykönä päivän,
Otavaisen olkapäillä.
Sieltä on maahan laskettu
Hihnoissa hopeisissa,
Kultaisissa kätkyeissä.

Kaleva

Lähteet: Heikki Rönty; Yle Uutiset 10.7.2019; LuontoPortti; Kaleva kuudesviidettä runo Karhun syntytarina. Valokuvassa on Ranuan Eläinpuiston karhu.

4 kommenttia

  1. Ei ollut yhdentoista aikaa illalla karhuja paikalla, ehkäpä huomenna heti ruokinta-ajan jälkeen. Täytyypä käydä siellä sitten uudestaan.:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi Blue Tit. Karhut tulevat ja menevät. Ehkäpä kelasit videota taaksepäin, niin näit nekin karhut, jotka eivät tulleet esille sinun ollessasi koneen äärellä. Vieläkin voit katsella parhaita otoksia vaikkapa pentujen toilauksista.

      Poista
  2. Hei Sussi, tervetuloa katsomaan blogiani.
    Karhujahan siellä tosiaan nähtiin!

    VastaaPoista