Kuuletko Luonnon päivän kutsun?

14 toukokuuta 2017

Villiinny luonnosta on vuoden toinen Suomen luonnon päivä, jota vietetään ensi viikon lauantaina 20.5. Luonnon päivä on yhdessä tekemisen ja yhdessä luonnosta nauttimisen päivä. Miten sinä olet aikonut sitä viettää? Oletko kenties lähdössä luontoretkelle perheen tai kaverin kanssa? Meidän porukka pitää lauantaina ulkoilupäivän ja retkiruoka maistuu varmasti reippailun lomassa. Valtakunnallisena Suomen luonnon päivänä viime vuoden elokuussa patikoimme suurella joukolla, niinpä kalakeittoakin piti keittää isossa kattilassa. Jälkiruoaksi ryypättiin tietysti herkulliset nokipannukahvit.
 

Luonnossa oleilu on virkistävää, innostavaa ja nautittavaa, sen jokainen tietää omasta kokemuksestaan. Rentoudumme, kun huomio kiinnittyy luonnossa meitä miellyttäviin kohteisiin, lumoutumisen voi saada aikaan vaikkapa laulurastaan luritus kuusikossa tai maisema, jossa silmä lepää.
 

Luonnon elvyttävät ominaisuudet vaikuttavat aistien kautta suoraan meidän hyvinvointiimme. Olet varmaan huomannut, että myös metsän tuoksu rentouttaa, kullakin vuodenajalla on selvästi oma tuoksunsa. Saamme energiaa metsässä liikkumisesta ja samalla vahvistamme joka askeleella tasapainokykyämme. Saimaan rantapolku kutsuu sinuakin, minut se on temmannut jo mukaansa.
 

Kenties kalanainen tai -mies lähtee luonnon päivän kunniaksi kokeilemaan ongellaan, antaisiko Antti ahvenia. Tunnelmiasi voit jakaa sosiaalisessa mediassa käyttämällä hashtagia #luonnonpaivat.
 

Voit myös järjestää itse päivään liittyvän tapahtuman tai osallistua muiden järjestämiin. Entäpä jos tänä keväänä veisit luontoon sellaisen henkilön, joka ei pääse sinne yksin. Jos luontoon on kuitenkin vaikea päästä, voit lähteä virtuaaliselle metsäkävelylle tästä linkistä.
 
Luonnon päivän ohjelmaan voisi sisältyä myös Pullervon ja Siirin seuraaminen. Katsopa, köllöttelevätkö ne juuri nyt lepokivellään. Norppalive-kamera on vastikään asennettu viimekeväiseen paikkaan, mutta kuvakulma on uusi.

Auringon valo on nyt keltaista,
se saa vastarannan
männynrungot
hohtamaan kirkkaasti.

Ja metsä on kuin tuoksuja
keitettäisiin.
Risto Rasa

Lähteet: Luontoon.fi; Metsäkeskus; Suomi Finland 100; Risto Rasa, Metsän seinä on vain vihreä ovi

Lähetä kommentti