lauantai 11. kesäkuuta 2016

Tarkistapa tänä viikonloppuna, kuka pesii pihapöntössäsi!

Miljoona linnunpönttöä -haaste on tosiaan saanut aikaan toimintaa, sillä maassamme on tällä hetkellä 800 430 rekisteröityä linnunpönttöä. Tuttavapiirissä yksi ja toinen kertoo laittaneensa lisää pönttöjä, niin teimme mekin. Mies rakenteli uusia lintujen asumuksia jo varhain keväällä ja tyttäreltä saimme matkatuliaisiksi puukiipijän pöntön. Sitten ruvettiin jännittämään, tuleeko niihin asukkaita.

Kevään ja alkavan kesän aikana asuntonäytöillä kävikin talitiaisia ja sinitiaisia sekä kirjosieppoja ja harmaasieppoja. Ne kurkkivat ja tutkivat ja kiertelivät puusta toiseen etsiskellen parasta mahdollista kotia tuleville poikasilleen. Tänä viikonloppuna pitää tarkistaa, kuinka moni näistä etsijöistä asettui taloksi vai pitäisikö sanoa pöntöksi.
Jos sinulla on linnunpönttöjä kodin pihapiirissä tai mökillä, tulet kai mukaan pönttöbongaukseen tänä viikonloppuna! Lauantaina ja sunnuntaina 11. - 12.6.2016 nimittäin tarkkaillaan pihapiirin pöntöissä pesiviä lintuja ja ilmoitetaan havainnot Bird Life Suomelle
http://www.ponttobongaus.fi. Bongaukseen osallistuminen on siis helppoa, lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan lintuaiheisia palkintoja.

Pönttöbongaus järjestetään nyt kolmannen kerran. Viime vuonna pönttöbongaukseen osallistujia oli yli 5000, havaintoja saatiin 3400 paikkakunnalta ja kaikkiaan lähes 30 000 pöntön asukit ilmoitettiin Bird Lifelle.Pönttöbongaus ei ole kilpailu, vaan sen tavoitteena on kerätä tietoa pönttölinnuista ja niiden pesinnästä, minkä vuoksi jokainen yksittäinenkin havainto on tärkeä. Pistetäänpä siis toimeksi, sinä ja minä!

--Vaahteran kyljessä linnunpönttö
pyöreässä aukossa vilahtelee
talitiaisen värikäs hahmo--!
--
Raija K 16.3.16

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti