Maailman suurimmat linnunpönttötalkoot

04 maaliskuuta 2016

Maaliskuun ensimmäisenä päivänä käynnistyi Miljoona linnunpönttöä -kampanja, jonka tarkoituksena on nostaa Suomen oksistoon miljoona linnunpönttöä toukokuun 2017 loppuun mennessä. Miljoona uutta pönttöä on erinomainen ensiapu kolopesijöiden koko ajan pahenevaan asuntopulaan, siksipä meidät kaikki on haastettu mukaan maailman suurimpiin pönttötalkoisiin. Nyt siis tarkistetaan vanhat pöntöt, rakennetaan uusia ja rekisteröidään ne kartalle.

Pönttörekisteröinti synnyttää Suomen ensimmäisen kuntakohtaisen linnunpönttökartoituksen, jossa näkyy rekisteröityjen pönttöjen määrä kunnittain, pönttöjen rakennus- ja ripustusohjeet sekä paljon tietoa pönttöpesijöistä. Miljoona linnunpönttöä -sivulle pääset tästä.


Minä olen jo rekisteröinyt meidän kotipihan seitsemän ja mökin kaksi pönttöä. Tarkistamme vanhat linnunpöntöt näinä päivinä ja laitamme mökin ympäristöön lisää koteja linnuille näiden pönttötalkoiden innoittamana. Tämä linnunpönttö nukkuu vielä talviunta, mutta eilen näin ensimmäisten sinitiaisten kurkkivan sitä sillä silmällä...

2 kommenttia